Activiteiten

Activiteitenpagina

Op deze pagina vind je verschillende activiteiten in de buurt van Zutphen. Leuk en leerzaam, voor jong en oud!

 

Vogelwerkgroep Zutphen

De Vogelwerkgroep Zutphen organiseert regelmatig cursussen en excursies voor leden.
Voor jongens en meisjes tussen de 8 en 12 jaar hebben ze een jeugdafdeling: De Jonge Vogelaars. Er zijn zo’n 8 activiteiten per jaar waarbij ervaren vogelaars op stap gaan met jeugdleden. Jeugdleden zijn ook welkom op de andere excursies als ze door een volwassene worden begeleid.

Ga naar de activiteiten van Vogelwerkgroep Zutphen.

IVN Zutphen

Regelmatig kun je meedoen met een wandeling onder leiding van een gids van het IVN. (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid.) Deze wandelingen zijn gratis, maar er wordt om een vrijwillige financiële bijdrage gevraagd voor de onkostenvergoedingen van de cursussen voor de IVN-gidsen. Echt een aanrader om een keer mee te wandelen. Leerzaam èn gezellig!

Ga naar de activiteiten van IVN Zutphen.

De Bijenstichting

De Bijenstichting organiseert ook regelmatig leuke activiteiten. Het Landelijk Bijen Educatiecentrum is gevestigd in Vorden en is onderdeel van de Bijenstichting. In de boerderij worden diverse bijen gerelateerde workshops gegeven.. Daarnaast ligt een boomgaard met diverse fruitbomen, demonstratievelden en bloemenborders met bij-vriendelijke planten. Ook vind je hier onder andere een bijenstal, bijenhotels en een insectenmuur.

Ga naar de activiteiten van De Bijenstichting.

Natuurmonumenten

Dè vereniging voor mensen met hart voor de natuur. Natuurmonumenten geeft de natuur in Nederland de ruimte. Beschermt natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. Zo blijft onze natuur behouden en kunnen we hier met zijn allen nog eeuwenlang van blijven genieten.

Natuurmonumenten organiseert diverse leuke en leerzame activiteiten.

Ga naar de activiteiten van Natuurmonumenten.

Winkelwagen
Scroll naar boven