Wat doet het IVN?

IVN-afdeling Zutphen betrekt mensen bij natuur, milieu, landschap en leefomgeving. Zij doet dit door het organiseren van wandelingen en fietstochten, landschapsonderhoud, cursussen en jeugd-activiteiten en door het publiceren van wandel- en fietsroutes. De afdeling heeft zo'n 100 leden en 25 donateurs.

Contact

Lid worden of meer weten?

Meer weten over IVN Zutphen? Neem contact op met de secretaris, Inez Weijer.
06 12788372
ivn.zutphen@gmail.com

Of ga naar: https://www.ivn.nl/afdeling/zutphen

 

 

 

Activiteiten

zondag 14 juni 2020 om 14.00 uur

Wat leeft er op, om en in het water van de Gorsselse Heide?

Er is veel leven in de verschillende vennen op de Gorsselse Heide, allerlei planten en dieren vinden er een plek om te wonen en eten te vinden. Soms zie je ze op het water “schaatsenrijden”, soms moet je ze met een net uit het water vissen. En dat kan want op zondag 14 juni zijn er allerlei waterige activiteiten te doen voor kinderen van alle leeftijden en hun begeleiders. Trek laarzen of waterschoenen en oude kleren aan! Als je zelf een netje hebt, kun je dat meenemen. Gidsen van het IVN zorgen voor witte bakken en zoekkaarten, zodat jullie de diertjes op naam kunnen brengen.

Starten om 14.00 uur op de hoek Reeverdijk/Elzerdijk te Eefde. Deelname gratis, vrijwillige bijdrage is welkom. Honden kunnen helaas niet mee.

Informatie over het waterfestijn is verkrijgbaar via tel. 0575-471995. Meer informatie
www.markegorsselseheide.nlwww.ivnslootjesdagen.nl.

zondag 19 juni 2020 om 20.00 uur

Op vrijdag 19 juni organiseert IVN Zutphen de jaarlijkse Nachtvlindernacht. We sluiten daarmee aan op de landelijke organisatie van de Nacht van de Nachtvlinders.  We zijn weer in de Heemtuin aan de Harenbergweg, vlakbij de Kaardebol. De excursieleiders staan klaar om zoveel mogelijk vlinders te laten zien. Bomen hebben weer een aantrekkelijk smeersel gekregen, zodat sommige soorten vlinders een nectarkroegje vinden. Andere soorten komen op lucht af, die zien we dan op het witte doek of in een vangemmer, nieuw dit jaar. De excursieleiders leggen uit hoe het een en ander werkt.

Vooraf is er een korte rondleiding in de heemtuin en langs de Onderlaatse Laak, waarbij iets verteld wordt over de plek waar we zijn. Dit alles met behulp van een gids.

Kortom: op vrijdag 19 juni om 20.00 uur start de Nachtvlindernacht in de Heemtuin, Harenbergweg 1 in Zutphen, nabij de Kaardebol. De activiteit is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Deze activiteit vindt plaats in het kader van de Nationale Nachtvlindernacht. Zie: www.nachtvlindernacht.nl.