Wildplukken in de stad
Eetbare wilde planten dicht bij huis
€ 19,95
1-2 werkdagen
Beschrijving
Onze steden, hoewel ze grijs lijken, zijn in feite wildgroen. Of het nu in parken, plantsoentjes, langs grachten, in kerkhoven of in uw eigen straat is, er is een overvloed aan heerlijk voedsel dat zich in het volle zicht verbergt. Maak weer contact met de natuur en geniet van het maken van deze verrassend makkelijke recepten.
Brandnetel ravioli, vlierbloesem beignets, meidoornbessen ketchup, kersenbloesem zandkoekjes, sleutelbloem zomerbroodjes… dit zijn slechts enkele van de smakelijke en verrassende gerechten die u kunt maken van wild voedsel gevonden in uw stad. Met deskundig advies van professionele fourageur Wross Lawrence, legt dit gidsje in zakformaat uit hoe u 32 gemakkelijk te vinden planten in de stad kunt identificeren en een ‘wild’ feestmaal kunt bereiden.
Inclusief originele foto’s en illustraties, 32 vegetarische recepten en top tips voor stedelijk foerageren. Het boek richt zich op de beginnende wildplukker en is zeer laagdrempelig.
Wross Lawrence is een professionele fourageur met meer dan tien jaar ervaring in het leveren van wilde ingrediënten aan Michelin-sterren restaurants, warenhuizen, brouwerijen en meer.
Marco Kesseler is een in Londen gevestigde fotograaf die onder meer FT Magazine, The New York Times en TIME tot zijn klanten mag rekenen.
Extra informatie
Auteur | Klaske Kamstra, Wross Lawrence |
---|---|
Uitgever | Uitgeverij Noordboek |
Nur | 440 – Eten en drinken algemeen |
Uitvoering | Hardback |
Aantal pagina's | 192 |
Verschijningsdatum | 09-09-2022 |
Druk | 1e Druk |
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.