Proef de zee

Koken met zeewier

 25,99

1-2 werkdagen

Beschrijving

Zeewier wordt door zowel wetenschappers als foodies gezien als hét ingrediënt van de toekomst. Het is lekker, veelzijdig, duurzaam en het bevat de vijfde smaak, umami. Bovendien heeft het eten van zeewier een positief effect op je gezondheid, omdat het vitaminen, mineralen, antioxidanten en goede vetten bevat. Daarnaast wordt er hard gewerkt om zeewieren duurzaam te kweken. In Nederland zijn al zo'n twaalf verschillende soorten zeewier te koop, allemaal verschillendvan uiterlijk, smaak en bereidingswijze.

 

In Proef de zee zet Anne Fleur Sanders de eigenschappen van de verschillende wieren op een rij en geeft ze verrassende recepten van vegetarische gerechten zoals zeespaghetti met burrata, geroosterde tomaatjes en basilicum, van gerechten waarin wieren worden gecombineerd met vis, schaal- of schelpdieren zoals aramesalade met forel en gemberdressing en van zoete gerechten zoals chlorellameringues.

 

De beschrijvingen en recepten van Anne Fleur Sanders, de styling van Anya van de Wetering en Kamer 465 en de fotografie van Bella Thewes maken van Proef de zee een fantastisch boek dat inspireert om aan de slag te gaan met zeewier!

Extra informatie

Auteur

Anne Fleur Sanders, Anya van de Wetering

Uitgever

Terra

Nur

441 – Basis kookboeken

Thema

Koken/eten per ingrediënt: vis en zeevruchten

Uitvoering

Hardback

Verschijningsdatum

06-03-2019

Druk

1e Druk

Taal

Nederlands

Beoordelingen (0)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Proef de zee” te beoordelen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Product details

EAN: 9789089897961
Artikelnummer:

9789089897961

Categorieën