Wie zijn wij?

Wij zijn Chris en Wendel

Vogel- en natuurliefhebbers. Samen de natuur ingaan is het liefste wat we doen. ‘s Morgens tijdens ons kopje koffie bedenken waar we heen gaan en praten over welke vogels we daar misschien wel tegen zouden kunnen komen… Heer-lijk!
Rugzak gevuld met dingen waar we blij van worden. Verrekijker om, telescoop mee en daar gaan we!  Na een half uur zien we vaak nog steeds de locatie waar we begonnen!  🙂 Er is ook zoveel te ontdekken in de natuur! Vogels spotten en geluiden herkennen, ons verwonderen over een prachtig stukje mos of wilde bloem.
En dan thuis in de veldgids opzoeken wat de naam is van die prachtige bloem. De mooiste bloemen, bladeren en klavertjes 4 drogen in de bloemenpers…

Hoe het begon…

Onze liefde voor vogels begon pas uit de hand te lopen toen we ze gingen bekijken door een oude verrekijker die in een boshuisje lag. Wat een bijzondere belevenis als je het gevoel hebt dat je even heel ergens anders bent! Alsof je meegezogen wordt in de vogelwereld. Even alleen daar met je gedachten..Je ziet dingen die je normaal nooit goed kan zien. Fantastisch!
Het was dus duidelijk dat we een verrekijker moesten aanschaffen. En dat deden we in Schoorl bij het bezoekerscentrum. Ik weet nog goed hoe heerlijk het was om hem te gebruiken in de prachtige bossen en duinen van Schoorl. Maargoed. Één verrekijker! Zie je het voor je? Wij absoluut niet meer 🙂 Stel je voor dat één van ons net een zwarte specht in beeld heeft en de ander wil ook kijken. Je geeft de kijker door en…wèg zwarte specht! Je hoort nog een lachend ” kwie kwie kwie kwie” (zoals Camilla Dreef haar boek noemde) door het bos galmen alsof je wordt uitgelachen..Een gemiste kans! Nee, dat zal ons nu niet meer gebeuren, want inmiddels hebben we elk een kijker èn regelmatig nog een telescoop mee op pad!
Cursus

Vorig jaar hebben we een cursus vogelgeluiden herkennen gedaan in Amersfoort. (vogelwachteradriaan.nl) Het is echt een aanrader om zo’n cursus te volgen als je vogels wil leren herkennen. En al helemaal bij vogelwachter Adriaan! En als je vogelgeluiden herkent, dan zie je opeens veel meer vogels. Neem bijvoorbeeld de ijsvogel. Sinds we zijn gezang herkennen zien we regelmatig een ijsvogel!

Winkel
We hebben een winkel in Zutphen. Daarover meer bij Over ons

Doen!
Wat we allemaal beleven in de natuur, tips, uitjes en ideeën kun je lezen bij Avonturen.

Veel plezier op onze site en in de webshop!

Chris & Wendel

Winkelwagen
Scroll naar boven