Uitstapje naar de Wadden

We fietsen langs het wad op Terschelling, een mooie frisse herfstdag, maar wel droog! Helaas is het hoog water, dus veel vogels zien we niet. Een tapuit op de dijk, natuurlijk meeuwen in de lucht en een enkele scholekster. Ook vliegen er ganzen over. Maar de grote aantallen wadvogels gaan we nu niet zien. Daarvoor moeten we op een ander tijdstip terugkomen als het laag water is.

Alleen op de pieren zitten wat vogels, dus bij elke pier stoppen we even. Uit de verte zagen we al de aalscholvers en wat meeuwen, maar wie weet zitten er ook nog wat kleinere vogels.

We staan te kijken en zien inderdaad een aantal steenlopertjes. Ineens is er beweging in het water vlak bij de pier, wat is dat nu? Uit het water klimt een zeehond de pier op! Hij komt helemaal uit het water en we kunnen hem prachtig bekijken. Na ongeveer één minuut duikt hij weer terug het water in. Even later komt er een tweede zeehond, die ook even op de pier komt liggen en dan al snel het water induikt. Waarom ze zo kort het water uitkwamen? Ik heb geen idee.

Ik weet wel dat ze voor ons zorgden voor een groot geluksmoment! En die vele wadvogels, die zagen we gelukkig de volgende dag.

Geluksmomentje…

Gewone zeehond (Phoca vitulina)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *