Boek van de week: Wensvogels

met 2 reacties
Wensvogels - Hans Dorrestijn

Vers van de pers en meteen boek van de week! Een nieuwe roman over de 50 gevederde lievelingen van Hans "Baardmannetje" Dorrestijn.

Al meer dan twintig jaar bazuin ik rond dat ik 450 lievelingsvogels heb. Poging tot humor. Maar het is waar: ik kan niet kiezen tussen kneu of staartmees, tussen de strandleeuwerik en de distelvink. Mijn oude hart begint wat sneller te pompen bij de sneeuwgors, goudvink, kruisbek, sijsje, wielewaal; ik begeer ze allemaal hevig. Maar na jaren oefenen ben ik er eindelijk, nog net voor mijn 80ste verjaardag, in geslaagd om bijna 400 lievelingsvogels te schrappen. De overgebleven lievelingen zijn stuk voor stuk schitterend, fabelachtig mooi. Het zijn mijn gevederde sterren, mijn wensvogels.

Omdat de lezer zoveel schoonheid bij elkaar misschien niet eens kan verdragen, heb ik de vogelportretten afgewisseld met Herinneringen aan de Baardmannetjes, het lang vervlogen tv-programma. Dit bevat observaties in het veld van en met grootvogelaar Nico de Haan, alsook discussies, grappen, plagerijtjes en ontroerende momenten. Soms heb ik een sombere monoloog van mezelf ingelast om het boek het nodige gewicht te verschaffen.

Hans Dorrestijn

Boek in de webshop

Wensvogels
Wensvogels

Al meer dan twintig jaar bazuin ik rond dat ik 450 lievelingsvogels heb. Poging tot humor. Maar het is waar: ik kan niet kiezen tussen kneu of staartmees, tussen de strandleeuwerik en de distelvink.

 15,00
In winkelmand

Wensvogels

Follow De Boekenwurm:

Latest posts from

2 Responses

 1. Titus
  | Beantwoorden

  Ik had bij een boek dat de tot “boek van de week” gebombardeerd wordt op zijn minst een criterium zoals een positieve review verwacht…

  • Geluksvogels
   | Beantwoorden

   Hallo Titus, Bedankt voor je feedback! Het boek heeft al behoorlijk wat positieve reviews in onze winkel gehad 😉 en terecht!
   Onze webshop is nog niet zo heel lang in de lucht. Binnenkort wordt het wat uitgebreider.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *