Boek van de week: Mirabelles Voedselbos

met Geen reacties
Mirabelles Voedselbos - Ina Curic

Mirabelle is een jong meisje dat droomt van een voedselbos. Een voedselbos voor haarzelf én haar omgeving. Ze wandelt door haar dorp en verzamelt zaden, ondersteuning en advies voor haar droombos. Dit inspirerende, educatieve kinderboek voor jong en oud gaat over een natuurlijke leefomgeving, durven dromen en manifesteren.

‘Mirabelles Voedselbos’ is geschreven door de Roemeense Ina Curic, heeft de Nautilus Book Awards gekregen en is reeds in verschillende talen verschenen en is in het Nederlands vertaald en uitgegeven door Louise van Luijk. Louise, permaculturiste, bevlogen ‘eco-holic’ en wonend in een voedselbos in opbloei, raakte geïnspireerd door het verhaal en vond dat het in het Nederlands uitgegeven moest worden. Zodat het boek jong en oud zou kunnen inspireren om in dromen te geloven en deze te verwezenlijken.

Om dit boek voor elkaar te krijgen begon ze een crowdfundingactie en kreeg vele mensen enthousiast en betrokken. Een avontuur vergelijkbaar met dat van Mirabelle uit het boek! IVN Natuureducatie is nauw betrokken geweest bij de totstandkoming en draagt de uitgave een warm hart toe.

Naast een prachtig reisverhaal heeft het boek ook een grote didactische waarde vanwege de grote hoeveelheid reflectievragen en educatieve activiteiten. Het boek bevat veel kleurrijke illustraties en gedichten die tot de verbeelding spreken. De Nederlandse editie heeft een aangepast, multicultureel omslag met harde kaft.

Boek in de webshop

Mirabelles Voedselbos
Mirabelles Voedselbos

Stel je een plek voor met alle mooie eigenschappen van een tuin en een bos…een speeltuin en een buitenschool…waar je kunt werken en ontspannen tegelijk!

Maribelle, een jong meisje, wandelt door haar dorp terwijl ze zaden, ondersteuning en advies verzamelt voor het voedselbos waar ze van droomt. Een voedselbos voor haarzelf en haar gemeenschap.

Een inspirerend, hedendaags kinderboek voor jong en oud!

   17,95
In winkelmand

Mirabelles Voedselbos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *