Remco Daalder over De soortenjager - Geluksvogels
Laden Agenda
  • Dit evenement is voorbij.

Remco Daalder over De soortenjager

19 mei 2022 @ 19:30 t/m 21:30

In veertig jaar vogels kijken heeft ecoloog en schrijver Remco Daalder best veel vogels gezien, maar hij behoort niet tot de Nederlandse top, dan moet je namelijk meer dan 1500 soorten gezien hebben. En internationaal al helemaal niet: er zijn wereldwijd elf vogelaars die meer dan 9000 soorten mochten aanvinken.

Daalder besluit zichzelf een doel stellen: hij wordt soortenjager. Maar omdat 1500 soorten zien hem te hoog gegrepen lijkt voor iemand die met de grootste tegenzin in een vliegtuig stapt stelt hij zijn doel lager. Naar 1000 soorten. Ongeveer 10% van het totale aantal vogelsoorten. En wel voor zijn zestigste, wat betekent dat hij vier jaar heeft.
Met humor, kennis van zaken en veel inlevingsvermogen laat Remco Daalder zien hoe het is om een écht fanatieke vogelaar te worden en hoe verslavend het is om lijstjes bij te houden. In één ding wijkt hij af van de meeste soortenjagers: Remco Daalder kan goed relativeren én heel goed schrijven.

Remco Daalder was stadsbioloog bij de gemeente Amsterdam. Hij schreef verscheidende boeken waaronder monografieën over de gierzwaluw en de meerkoet in De vogelserie. Met De gierzwaluw won hij de Jan Wolkers Prijs voor het beste natuurboek. Ook schrijft hij een natuurcolumn in NRC Handelsblad.

Toegangskaarten € 10,00
Reserveren kan via e-mail aan van Someren en Ten Bosch.


Bestel zijn boek in onze webshop!

Datum:
19 mei 2022
Tijd:
19:30 t/m 21:30
Locatie:
Van Someren op het Kerkhof
Kerkhof 16
7201 DM Zutphen

Organisator

van Someren en Ten Bosch
Telefoon:
0575 513 512
E-mail:
info@somerentenbosch.nl
Bekijk de site van Organisator
Winkelwagen
Scroll naar top