Ontdekkingsmiddag BioDivers Zutphen - Geluksvogels
Laden Agenda
  • Dit evenement is voorbij.

Ontdekkingsmiddag BioDivers Zutphen

19 november 2022 @ 13:00 t/m 16:00

Hou je van de natuur? Dan is dit de kans om leuke mede-natuuronderzoekers te ontmoeten en samen op onderzoek uit te gaan! Iedereen is welkom maar op deze dag richten we ons vooral op de jongere natuurliefhebbers.

Op zaterdag 19 november ligt er een grote kaart van de Zutphense binnenstad op de oude waterput van de Schupstoel voor de winkel. De bedoeling is dat in kaart gebracht wordt wat voor een paddenstoelen, insecten, mossen, planten, vogels, bomen, etc. er allemaal voorkomen in Zutphen. Heb je bijvoorbeeld een lieveheersbeestje gevonden? Dan kan je een speld prikken op de plek waar jij je vondst hebt gedaan en eventueel je naam erbij zetten. Je kan ook foto’s maken van je vondst. Edwin Roseboom van EIQ.+ zal dit begeleiden en neemt een kar vol onderzoeksmateriaal mee.
De grote kaart krijgt een plek in de winkel van Geluksvogels en er zullen nog vele activiteitendagen, voor jong en oud georganiseerd worden zodat er steeds meer zichtbaar wordt wat onze stad allemaal te bieden heeft aan biodiversiteit.

EIQ.+ voor jongeren

Er op uit, laarzen aan, jas uit en gaan. Naar buiten! Het ontbreekt vaak aan de tijd (en zin) om dit te doen. Helemaal als je tussen de 10 en 15 jaar oud bent.

De orka op het strand, de bijzondere Galapagos Eilanden en zelfs de Nederlandse wolf krijgt vaak wél de nodige aandacht maar juist onder een steen op de hoek van de straat is ook leven te vinden.

EIQ.+ wil samen met de jeugd tijd maken om de lokale natuur te beleven, te bewonderen en te bestuderen. Het is moeilijk om beleving in woorden of zelfs stilstaande beelden te vatten, maar met (digitale) hulpmiddelen kijken we net wat langer, verder en close-up. Met posts en feeds kunnen we, naast een old school kaart, ook een online digibarium delen. EIQ.+ weet uit eigen ervaring dat in het onderwijs voor deze groep voor belevings- en omgevingsonderwijs weinig tot geen ruimte en tijd is. EIQ.+ wil hier ruimte voor scheppen. EIQ.+ is een stichting in oprichting. Ze wil zelf mee beleven en met jeugdige blik en verwondering mee blijven kijken. Samen met jongeren als een organisme in symbiose met de lokale natuur verder groeien, ontwikkelen en zelfs een bijdrage leveren aan omgevings-adaptatie.

Datum:
19 november 2022
Tijd:
13:00 t/m 16:00
Locatie:
Geluksvogels Zutphen
Schupstoel 5
7201CZ Zutphen
Telefoon:
0575 775903

Organisatoren

Geluksvogels
EIQ.+
Winkelwagen
Scroll naar boven