Boekpresentatie ‘Van Aarsvink tot Zeebreker’ door O.C. Hooymeijer

Laden Agenda
  • Dit evenement is voorbij.
Geannuleerd

Boekpresentatie ‘Van Aarsvink tot Zeebreker’ door O.C. Hooymeijer

20 oktober 2022 @ 19:30 t/m 20:30

Grote Drijver (Fhlottiijias Gigs)
Grote Drijver (Fhlottiijias Gigs)

Op donderdag 20 oktober om 19.30 uur presenteert beeldend kunstenaar en amateurornitholoog O.C. Hooymeijer zijn nieuwste boek ‘Van Aarsvink tot Zeebreker’ in de winkel van Geluksvogels!

Na het succes van ‘De Kleine Gids voor de niet-bestaande Vogels van Europa’ (2016) en ‘De Nieuwe Gids voor de niet-bestaande Vogels van Europa’ (2019) kon een derde boek van O.C. Hooymeijer niet uitblijven. In ‘Van Aarsvink tot Zeebreker’, dat begin oktober 2022 verschijnt, staan opnieuw zijn niet-bestaande vogels centraal. In deze fraaie, full colour uitgave zijn de ruim vijftig columns gebundeld die tussen september 2020 en oktober 2021 wekelijks verschenen in dagblad Trouw.

Datum: donderdag 20 oktober
Locatie: Geluksvogels

Tijd: 19.30 uur
Inclusief: hapje en drankje
Prijs: € 2,50


Ticket reserveren


Van Aarsvink tot Zeebreker
In het nieuwe boek maak je kennis met niet-bestaande vogels als de Amerikaanse Prairiekraak, de Buigreiger, de Kwabber, de Kleine Vuilbek, de Roodkophenk en de Zeebreker. Hun karakter, baltsgedrag, wetenschappelijke benaming, habitat, alsmede de bijbehorende ‘Volksvogelwijsheden ‘ komen uitgebreid aan bod. Uiteraard wordt iedere vogel groot in kleur afgebeeld. De vaak vermakelijke zwartwit detailtekeningen maken het beeld compleet. Naast de ruim vijftig beschreven en getekende niet-bestaande vogels, zijn ook drie smakelijke recepten opgenomen.
Jean-Pierre Geelen, Volkskrant-journalist en juryvoorzitter van de Jan Wolkers Prijs, tekende voor het voorwoord. “Waar de werkelijkheid vergaat, creëert de kunstenaar zijn eigen schepping, een heel nieuw vogelrijk, minstens zo fascinerend en veelkleurig als de bekende ‘bestaande’ vogels. Hooymeijer schept het leven, gewoon waar je bij staat. Een goddelijke prestatie.”

Tijdens de boekpresentatie zal rasverteller O.C. Hooymeijer uiteraard op geheel eigen wijze enkele van zijn ontdekte, niet-nabestaande vogels voor het voetlicht brengen. Natuurlijk wordt het stellen van vragen zeer op prijs gesteld!

Over O.C. Hooymeijer
Beeldend kunstenaar en schrijver O.C. Hooymeijer (Vlaardingen, 1958) studeerde in 1981 af aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam. Vanaf dat moment volgden vele succesvolle exposities, zowel in Nederland als daarbuiten. Tot een aantal jaar geleden stond de mens altijd centraal in zijn werk. Met de start van projecten als ‘The Great Exotic Birdshow’ en ‘De niet-bestaande vogels van Europa’ maakte deze plaats voor de vogel. Naast zijn beeldende werk (schilderijen, tekeningen en multimediaprojecten) heeft hij steeds meer toegelegd op het schrijven, waarbij zijn niet-bestaande vogels én de echte natuur steeds het uitgangspunt vormen. Zijn boek ‘De Nieuwe Gids voor de niet-bestaande Vogels van Europa’ stond in 2019 op de shortlist van de Jan Wolkers Prijs. In 2021 won hij de Gerrit Benner prijs, de tweejaarlijks kunstprijs van de provincie Friesland, vanwege ‘de belangrijke, recente en toonaangevende ontwikkeling in zijn werk’.

Voor meer informatie over de kunstenaar/schrijver en zijn werk: www.ochooymeijer.com

 

Datum:
20 oktober 2022
Tijd:
19:30 t/m 20:30
Locatie:
Geluksvogels Zutphen
Schupstoel 5
7201CZ Zutphen
Telefoon:
0575 775903

Organisator

Geluksvogels
Telefoon:
0575 775903
Winkelwagen
Scroll naar boven